Nieuwe AVG en WBTR tools gelanceerd!

Vier jaar geleden introduceerden KWbN en Synanta het Online Calamiteitenplan. Met dit softwareprogramma kunnen wandelorganisaties voor al hun wandeltochten en Avond4daagsen een calamiteitenplan op maat samenstellen. Dat doen zij door online vragen te beantwoorden die het programma hen voorlegt. Resultaat is een calamiteitenplan dat aan alle actuele wetgeving voldoet, inclusief een overzicht van noodzakelijke acties en wie daarvoor verantwoordelijk is.  

Vergelijkbare tools 

Sinds de lancering is het Online Calamiteitenplan door honderden wandelorganisaties gebruikt. Bovendien zag in april 2022 een verbeterde versie 2.0 het licht.  Op veler verzoek zijn we direct daarna aan de slag gegaan met vergelijkbare tools op het gebied van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) en de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR).  

Missie geslaagd, want inmiddels beschikken we over een Online AVG en een Online WBTR. Beide tools zijn gebaseerd op hetzelfde principe als dat van het Online Calamiteitenplan. Door vragen te beantwoorden, brengt een organisatie eenvoudig in kaart: 
– welke wetgeving voor haar eigen situatie van toepassing is;  
– welke acties nodig zijn om aan die wetgeving te voldoen; 
– wie binnen de organisatie voor welke actie verantwoordelijk is.  

Eén omgeving 

Online AVG, Online WBTR en Online Calamiteitenplan zijn in één systeemomgeving (Cross Approach) beschikbaar. Bij KWbN aangesloten wandelorganisaties kunnen daar zonder kosten gebruik van maken. Gebruik van de online tools is onderdeel van hun organisatielidmaatschap.

Meer om te lezen:

Synanta Nieuwsbrief

© 2022 Synanta. All rights reserved.

Aangesloten bij